Predátor 2 (1990) | ČSFD.cz (2024)

  • Predátor 2 (1990) | ČSFD.cz (1)Predator 2(více)
  • Predátor 2 (1990) | ČSFD.cz (2)Predátor 2
  • Predátor 2 (1990) | ČSFD.cz (3)Predator 2(méně)

více

Predátor 2 (1990) | ČSFD.cz (5)

66%

Hodnocení a fanklub

Akční / Sci-Fi / Thriller / Horor

USA, 1990, 108 min

Režie:

Stephen Hopkins

Scénář:

Jim Thomas, John Thomas

Kamera:

Peter Levy

Hudba:

Alan Silvestri

Hrají:

Danny Glover, Kevin Peter Hall, Gary Busey, Rubén Blades, Maria Conchita Alonso, Bill Paxton, Robert Davi, Adam Baldwin, Calvin Lockhart, Elpidia Carrillo, Lilyan Chauvin, Michael Papajohn, Abraham Alvarez, Jsu Garcia, Paul Abascal, Kent McCord, Paulo Tocha, Thomas Rosales Jr., Casey Sander, Steve Kahan, Billy 'Sly' Williams, Michael Wiseman, Julian Reyes, Morton Downey Jr., Sylvia Kauders, Henry Kingi, Pat Skipper, Lucinda Weist, Vonte Sweet, Jim Ishida, Carl Pistilli, Richard Anthony Crenna, Teri Weigel, Manny Perry, Hal Rayle, Cody Glenn, Valerie Karasek(více)

Produkce:

John Davis, Lawrence Gordon, Joel Silver

Střih:

Bert Lovitt, Mark Goldblatt

Zvuk:

Sergio Reyes, Chris David, B. Tennyson Sebastian III

Scénografie:

Lawrence G. Paull

Masky:

Scott H. Eddo, Michael Mills, Kevin Westmore

Kostýmy:

Marilyn Vance

(další profese)

Obsahy(1)

Přichází ze vzdáleného světa, aby lovil lidi pro zábavu. Neviditelný a ozbrojený smrtícími zbraněmi nemilosrdně stopuje svou lidskou kořist a zanechává za sebou zmrzačené mrtvoly. Nyní si vybral městskou džungli. Los Angeles, kde právě zuří válka drogových gangů, je perfektní půdou pro Predátorovy smrtící hrátky. Tvrdohlavý policista Mike Harrigan (Danny Glover) se však odmítá vzdát bez boje.(Magic Box)

Přichází ze vzdáleného světa, aby lovil lidi pro zábavu. Neviditelný a ozbrojený smrtícími zbraněmi nemilosrdně stopuje svou lidskou kořist a zanechává za sebou zmrzačené mrtvoly. Nyní si vybral městskou džungli. Los Angeles, kde právě zuří válka drogových gangů, je perfektní půdou pro Predátorovy smrtící hrátky. Tvrdohlavý policista Mike Harrigan (Danny Glover) se však odmítá vzdát bez boje.(Magic Box)

(více)

Recenze (734)

VÍCE

ClintEastwood

všechny recenze uživatele

Druhá porce napětí a krve, v hlavní roli s nemilosrdným lovcem lebek. Ono není lehké po legendárním filmu, jakým byl první Predátor, natočit důstojné pokračování. Zároveň je nutno dodat, že je to pokračování vynikající, které podobně jako původní snímek, umí drásat nervy diváků. Několik scén, u kterých divák ani nedýchá, se tady opět najde (např. ta v metru, na jatkách, střet Predátora s Králem Willym či závěr). Děj se přesunul do rozpáleného Los Angeles a změna prostředí filmu prospěla, je to kvalitní akční sci-fi nářez, který fanoušky žánru rozhodně neurazí. Hudba je opět skvělá, Alan Silvestri ještě přidal několik dalších motivů a tíživá je opět i atmosféra filmu. Danny Glover svou roli zvládl dobře a pro mě už navždy zůstane nejen Rogerem Murtaughem ze Smrtonosné zbraně, ale i Mikem Harriganem z Predátora 2.()

lamps

všechny recenze uživatele

Žádná akční bomba, nýbrž jen poctivě odvedené řemeslo, které nedělá nedostižné jedničce žádnou velkou ostudu. Městské prostředí sice nenabízí tolik možností pro budování husté atmosféry jako neproniknutelná džungle, ale pro kvalitního scénáristu a režiséra je to skvělá výchozí pozice pro jednoduchý příběh, hromady mrtvol a ještě více vystřílených zásobníků, což tvořilo ostatně důležitou součást i v prvním díle. A byť je na první pohled znát, že je to druhý díl a všechno je tu hráno strašně na doraz a na efekt, reřisér Hopkins si jde za svým a za hodinu a půl nám naservíruje slušnou porci nenáročné akční zábavy, kterou podtrhuje skvělá hudba Alana Silvestriho a sympaťák Danny Glover. Škoda jen toho chaotického střihu a výpravy, ale to už bychom asi chtěli až moc.. 3,5*()

Reklama

sh*t

všechny recenze uživatele

Dvojka je naštěstí úplně jiná než jednička, takže tady neni jako u jiných pokračování podobný a tudíž už okoukaný děj. Danny Glover sice neni zrovna nějakej super akční hrdina, ale myslim že si s tim poradil celekm dobře a vypadá to celkem realisticky, aspoň to neni zase nějakej super master polda kterej umi všechny bojový umění. Děj je oproti jedničce zasazenej do města a je to dobrý oživení a ještě k tomu se to většinou odehrává v noci, takže atmosféra je skoro až dokonalá a všechno to dokresluje perfektní zvuková kulisa. A čim častejc to vidim, tim se mi to víc líbí. proto teď to plný hodnocení, i když musim uznat, že to svý mouchy má()

DaliX

všechny recenze uživatele

Jednoznačne vynikajúce pokračovanie, ktoré mierne predčilo originál, aspoň u mňa. Film začína vskutku horúcim openingom, kde sme vhodený priamo do akcie a štýlovo predstavuje hlavného hrdinu. Z džungle sa dej presúva do mesta, konkrétne do L.A. v nie príliš vzdialenej budúcnosti. Hneď na úvod by som zhodnotil, že toto je vo viacerých smeroch lepší film. Viac Predátora, lepšia Predátorská výzbroj, viac hororových a krvavých scén, viac zvratov (objasnenie v 3/4 filmu ma ešte viac ponoril do deja), viac akcie. Určite urobilo svoje aj to, že som ho videl pred jednotkou ale z hľadiska pokračovania ako takého na to, aká bola jednotka lineárna to nemohlo byť lepšie. Prepad v USA si vysvetľujem iba tým, že diváci sa už nudili, keď videli viac menej to isté, a samozrejme, Arnie je len jeden:))) (Predators to len potvrdzujú). Taktiež je do istej miery chyba tvorcov, že sa nesnažili lepšie vykresliť charakter Predátora ako takého (nevieme odkiaľ je, ako loví a pod.). Presne z tohoto dôvodu má Alien inú perspektívu a preto ostal Predátor tam kde aj bol, priamočiarou a svižnou rutinou, ktorá už nemá čím prekvapiť. A to je na takýto filmový skvost a postavu veľká škoda.()

Dudek

všechny recenze uživatele

Největším mínusem tohoto snímku je nejspíš režie, která je opravdu strašná. Přesunutí z džungle do amerického velkoměsta je logickým krokem, který zabraňuje srovnáváním obou Predátorů, respektive spekulacím o vykrádání prvního dílu. V hlavní roli je černý detektiv, což je trend detektivních filmů z let '89 - '98. Jeho charakter je ale tak nevýrazný, že bychom jej mohli označit jako postavu naprosto se nehodící do hlavní role. Přesto však podává Danny Glover nejuvěřitelnější herecký výkon z celého filmu. Jediným momentem, kdy jsem mohl tak sledovat film doslova se zatajeným dechem a očekávat co se stane byla tak chvíle, kdy detektiv objevil místnost s lebkou Aliena. Avšak to co jsem očekával nepřišlo... (tedy až za pár let v úplně jiném snímku).()

Galerie (111)

VÍCE

Photo © 20th Century Fox

Predátor 2 (1990) | ČSFD.cz (6)

Zajímavosti (58)

VÍCE

  • Když policie na začátku filmuvtrhne do domu, tak tam naleznou mrtvolu visící hlavou dolů. V posledním záběru na tělo ale vidíme, že je více krvavé, než v předešlých záběrech.(Duoscop)
  • Režisér filmuStephen Hopkinsvysvetlil, akú úlohu malArnold Schwarzenegger (Dutch) zohrať v pokračovaní: "Myslím, že by to bolo v pohode, v skutočnosti, úvodnou scénou filmu mali byť títo chlapci, ktorí hrajú golf na golfovom ihrisku a pristáva helikoptéra, je tam chlap s bielym vlasmi a hrá golf a muži z helikoptéry zvolajú „Je späť !“a Arnold s bielymi vlasmi a jazvou na tvári sa otočí. On a Danny Glover (Harrigan) by sa spojili. Popravde si myslím, že to bolo tým, že Jim Cameron, pre ktorého som predtým pracoval, povedal Arnoldovi, že chce, aby robil Terminátora 2 (1991), a že nechce, aby hral v obidvoch filmoch. Asi tušil, že by to nedopadlo dobre, keďže sa na Terminátora 2 pripravoval dlho. Mám pocit, že Arnold si musel vybrať a jednoznačne to bola skvelá voľba, pretože Terminátor 2 je jedným z veľkých sci-fi filmov.“(DJ Rocco iNc)
  • Scéna, kde Anna (Elpidia Carrillo) vypráví na kameru o událostech z předchozího filmu, byla vystřižena.(Fenk)

Související novinky

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez …(více)

Klepy, plky a floskule

02.10.2006

Asi takhle by se dala ve zkratce charakterizovat situace okolo údajné přípravy dalšího projektu o populárním vesmírném lovci lebek. Predátor z roku 1987 se pod taktovkou Johna McTiernana (a maskou…(více)

Vyhoďme ho z kola ven...

10.06.2006

...a ukažme si na něj prstem. Před několika dny se filmová mašinerie opět rozhoupala k akci a vydala prohlášení o režisérovi pokračování nejzmršenějšího a zároveň nejočekávanějšího scifi horroru,…(více)

Predátor 2 (1990) | ČSFD.cz (2024)
Top Articles
Flashback Weekend Chicago
“The Count” Danny Koker's Car Collection
Dunhams Treestands
Artem The Gambler
It's Official: Sabrina Carpenter's Bangs Are Taking Over TikTok
Chris Provost Daughter Addie
Voorraad - Foodtrailers
Chelsea player who left on a free is now worth more than Palmer & Caicedo
OSRS Fishing Training Guide: Quick Methods To Reach Level 99 - Rune Fanatics
Find The Eagle Hunter High To The East
Gt Transfer Equivalency
Valentina Gonzalez Leaked Videos And Images - EroThots
Craigslist Greenville Craigslist
Busted Newspaper S Randolph County Dirt The Press As Pawns
O'reilly's Auto Parts Closest To My Location
National Office Liquidators Llc
Vermont Craigs List
Hellraiser III [1996] [R] - 5.8.6 | Parents' Guide & Review | Kids-In-Mind.com
Robert Deshawn Swonger Net Worth
Ein Blutbad wie kein anderes: Evil Dead Rise ist der Horrorfilm des Jahres
Riherds Ky Scoreboard
Food Universe Near Me Circular
Johnnie Walker Double Black Costco
Cookie Clicker Advanced Method Unblocked
Delectable Birthday Dyes
Poochies Liquor Store
Arlington Museum of Art to show shining, shimmering, splendid costumes from Disney Archives
Umn Biology
Tom Thumb Direct2Hr
His Only Son Showtimes Near Marquee Cinemas - Wakefield 12
Jail Roster Independence Ks
Helloid Worthington Login
Craigslist Free Stuff San Gabriel Valley
Nacogdoches, Texas: Step Back in Time in Texas' Oldest Town
Pnc Bank Routing Number Cincinnati
Selfservice Bright Lending
Craigslist Greencastle
2024 Ford Bronco Sport for sale - McDonough, GA - craigslist
Sadie Sink Doesn't Want You to Define Her Style, Thank You Very Much
450 Miles Away From Me
Publictributes
Final Jeopardy July 25 2023
Indiana Jones 5 Showtimes Near Cinemark Stroud Mall And Xd
Amc.santa Anita
Pike County Buy Sale And Trade
1990 cold case: Who killed Cheryl Henry and Andy Atkinson on Lovers Lane in west Houston?
4Chan Zelda Totk
El Patron Menu Bardstown Ky
Sam's Club Fountain Valley Gas Prices
Rise Meadville Reviews
Marion City Wide Garage Sale 2023
Black Adam Showtimes Near Cinemark Texarkana 14
Latest Posts
Article information

Author: Kimberely Baumbach CPA

Last Updated:

Views: 6478

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kimberely Baumbach CPA

Birthday: 1996-01-14

Address: 8381 Boyce Course, Imeldachester, ND 74681

Phone: +3571286597580

Job: Product Banking Analyst

Hobby: Cosplaying, Inline skating, Amateur radio, Baton twirling, Mountaineering, Flying, Archery

Introduction: My name is Kimberely Baumbach CPA, I am a gorgeous, bright, charming, encouraging, zealous, lively, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.